top of page

Ne plac nuntile in aer liber!

Actualizată în: 9 ian. 2023


Unul dintre lucrurile bune ce au continuat in urma pandemiei, a fost alegerea si preferinta pentru evenimentele in aer liber. Ca vorbim despre o nunta in gradina sau botez intr-o curte privata, in 2022 ne-am bucurat de aerul cald, soarele de vara si frumusetea verdelui natural. Cred ca aveam nevoie sa ne inconjuram si sa ne conectam cu natura dupa aproape 2 ani de restrictii.

nunta bucuresti stil sicilian

Totul a inceput in 2021 cand ne-am dorit o sedinta foto de styling pentru a aduce in fata camerei toate ideile noastre care nu au putut fi puse in practica pana atunci.


Daca te intrebi in ce consta aceasta sedinta foto, putem spune ca este momentul in care ne lasam imaginatia sa ne ghideze. Ca florist de multe ori am fost intrebati care sunt florile preferate. Nu am putea alege. In functie de sezon avem alte preferinte. Pentru un astfel de eveniment, colaboratori din diferite domenii adiacente, se lasa ghidati de un asa numit moodboard. Acesta va defini stilul general pentru sedinta foto si modul in care vor fi integrate elementele vizuale. Reprezinta o oportunitate perfecta pentru a ilustra o tendinta, un stil de eveniment sau un tip anume de decor. Moodboardul este trimis colaboratorilor pentru a sincroniza toate elementele.


In cazul nostru, moodboardul a fost conceput impreuna cu prietenii nostri fotografi Nela si Tiberiu. Ei au ales locatia: Maison 36, o vila cu note italienesti. Ce ne-a placut cel mai mult, a fost bolta din wisteria de deasupra terasei, care ne-a inspirat catre o nunta cu tematica siciliana.

aranjamente florale nunta

Galbenul este culoarea creativitatii, a luminii, a soarelui, dar pentru noi reprezinta... vacanta!

Am ales galbenul ca si culoare principala in aranjamentele florale deoarece este culoarea care pe noi ne poarta cu gandul la vara, vacanta, la ziua mai lunga, soare si lumina. Alte culori care s-au potrivit din punct de vedere cromatic cu tematica noastra au fost verdele si albul, dar am adaugat si un pic de bleu-verzui. V-ati uitat vreodata printre frunzele copacilor vara? Ati vazut ce culoare frumoasa are cerul? De aici ne-am luat inspiratia pentru aranjamentele noastre din flori naturale.


De ce nunti in gradina?


Cu toate ca pare o tematica destul de des intalnita, ne-am dat seama ca a fost o sursa de inspiratie pentru ca la scurt timp cererile nu s-au lasat asteptate. Chiar si la aproape 2 ani de la aceasta sesiune, viitorii miri inca ni le arata ca sursa de inspiratie.Aranjamente florale eveniment in aer liber

Ne-am intrebat de ce totusi sunt alese nuntile in gradina in detrimentul celor din restaurante si saloane. Motivul este unul simplu. Viitorii miri sau proaspetii parinti isi doresc un eveniment simplu, intim, in care sa fie inconjurati de familie si prietenii apropiati. Spiritul gradinilor de vara, bucuria si intimitatea data de lumina lunii, a ghirlandei de beculete si de piscina din apropiere este recreativ.Iesim din zona evenimentelor trase la indigo, a aranjamentelor mari si greoaie, a meselor pline si a ringului de dans perfect stabilit si incadrat din saloanele de evenimente si mergem intr-o zona mai familiala, prietenoasa, aerisita si mai putin formala.


Trenduri si preferinte in materie de evenimente in 2023?


Daca esti in cautarea unei locatii pentru evenimentul tau din 2023, iti recomandam sa nu tii cont de trenduri. De fapt este sfatul nostru principal pentru toti mirii. De ce? Pentru ca eleganta ramane, moda se schimba :) . Ca si in fashion, trebuie sa tii mereu cont de stilul personal, de alegerile si preferintele care te fac sa te simtiti bine. Cu alte cuvinte: alege locatia, florile, formatia, fotograful si toate detaliile in functie de personalitatea voastra ca si cuplu. Gandeste-te ca este un eveniment unic, de care vreti sa va aduceti aminte cu bucurie peste ani si ani fara regrete.


Cat despre florile naturale... ele vor avea intotdeauna o eleganta aparte, vor da mereu o sensibilitate localului, un parfum proaspat, o stare de bine fiecarui invitat.9 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page