top of page
Poza scriitoruluiAlexandra

Cum sa ne decoram casa de Craciun in 2022

Actualizată în: 3 dec. 2022


Decoratiuni craciun

Fiecare sarbatoare de iarna este diferita. De la ce vrem sa daruim, sa gatim, sa purtam, pana la cum sa ne decoram casa sau apartamentul in perioada sarbatorilor de iarna, gasim o multime de variante.


Ca si in cazul evenimentelor private (fie ele nunti sau botezuri), cel mai important este sa stabilesti o tematica.


Mai jos, va lasam cateva idei in functie de diferite stiluri.


Craciun rustic


aranjamente masa de craciun

Daca iti doresti un Craciun rustic trebuie sa ai in vedere combinatii de diferite materiale naturale: de la conuri de brad, ghinde, batoane de scortisoara si vanilie, felii de portocala uscate, decoratiuni din lemn pentru impodobirea bradului dar si de aranjamente naturale in cutii din lemn, tavite lemnoase cu lumanari si fundite din iuta.


Ce trebuie specificat floristului este designul pe care l-ai urmat in amenajarea camerei in care vei pune aceste aranjamente sau ornamente de Craciun. De ce? Pentru ca acesta va incerca sa imbine elementele traditionale cu cele ale designului modern astfel incat sa se potriveasca oricarui tip de amenajare.


Ce ne place noua la acest tip de amenajare este faptul ca predomina elemente naturale, bio si sustenabile. Parfumul va fi unul natural de la fiecare decoratiune in parte (portocala, lamaie, scortisoara, vanilie, anason, brad).


Ca si decoratiuni poti alege coronite din brad sau nuiele impodobite cu elemente naturale, aranjamente de masa in cutiute de lemn pe baza de brad natural argintiu sau ghirlande din brad cu elemente naturale care sa fie pozitionate la ferestre, impodobite cu beculete pe led.




Craciun argintiu sau auriu?


Daca iti doresti un Craciun sofisticat, in auriu sau argintiu lucrurile sunt destul de simple: orice decor ai alege, ai grija ca in componenta sa sa aiba ori auriu, ori argintiu :)

Bineinteles, culorile reci vor arata mai bine in combinatie cu argintiu, iar cele calde cu auriu.


Poti adauga un bradut auriu sau argintiu chiar pe biroul tau, pentru a aduce un strop din magia sarbatorilor de iarna.



Craciun Elegant


cea mai frumoasa coronita de craciun

Daca ne intrebi pe noi, un Craciun elegant este acela in alb si negru. Nu este nimic specific sau care sa iti aminteasca de traditie (poate in afara de mirosul de brad), insa atunci cand am realizat prima coronita ne-am gandit: "Uau! ce coronita eleganta!"

Putem spune ca poate reprezenta chiar cadoul ideal pentru prietenii de familie, nasi sau poate chiar un cadou de business

.

Acest tip de decor, se potriveste foarte bine chiar si petrecerilor de anul nou, pastrand insa un pic din magia sarbatorii de Craciun.


Daca iti place si iti doresti ca in acest an sa incerci ceva diferit, ne poti contacta aici pentru mai multe decoratiuni in alb si negru.


Craciun traditional


Am vorbit de multe culori si combinatii, insa cel mai des intalnit si cel mai cautat este Craciunul traditional marcat de culoarea rosie.


De la costumul lui Mos Craciun pana la cele mai mici decoruri, toate sunt in nuante de rosu. De ce? Noi nu am gasit un raspuns exact, insa se spune ca este atat culoarea regalitatii, cat si o culoare ce semnifica viata, energie si iubire neconditionata. Totodata legenda spune ca face referire la principiul vietii, la sangele Domnului si bucuria acestei sarbatori.


Dupa cum toata lumea stie credem noi deja, Coca-Cola au fost cei care au adus in prim plan costumul Mosului rotofei, imbujorat si vesel, prin campania lor de Craciun.


In afara superstitiilor, rosul este o culoare puternica, ce reprezinta caldura, bucurie, speranta, dar mai ales iubire. Daca esti o persoana romantica sau iti doresti un Craciun intim, in familie, rosul este culoarea potrivita. Poate fi combinat indiferent de stilul camerei, casei sau apartamentului tau si va aduce aerul traditional de Craciun.


Uite si cateva idei:


Speram ca ti-a placut articolul nostru si te-am inspirat in alegerea unei decoratiuni speciale pentru sarbatorile de iarna.


Poti comanda din timp ornamente, braduti lucrati manual, coronite si ghirlande de pe pagina noastra dedicata aranjamentelor de Craciun!

16 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page